Доступність посилання

ТОП новини

Убивство Фаріон: суд розглядає скаргу про зміну запобіжного заходу для підозрюваного


Підозрюваний бере участь у засіданні не особисто, а онлайн (фото з суду у Львові 26 липня 2024 року)
Підозрюваний бере участь у засіданні не особисто, а онлайн (фото з суду у Львові 26 липня 2024 року)

У Львівському апеляційному суді 5 серпня розпочався розгляд скарги про зміну запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві колишньої народної депутатки і мовознавиці Ірини Фаріон.

Захист просить змінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Підозрюваний бере участь у засіданні не особисто, а онлайн, передає кореспондентка Радіо Свобода. На засідання прийшла дочка Ірини Фаріон і однопартійці вбитої.

В Ірину Фаріон стріляли у Львові ввечері 19 липня. Пізно ввечері того ж дня медики повідомили, що її поранення виявилися несумісними з життям.

Президент Володимир Зеленський повідомив про затримання підозрюваного у вбивстві 25 липня. У МВС зазначили: «слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець». Водночас батько затриманого вважає, що його син не мав мотивів стріляти у Фаріон.

26 липня львівський суд взяв під варту 18-річного жителя Дніпра, який підозрюється у вбивстві Фаріон. Підозрюваний не визнає себе винним. Він заявив журналістам, що він «нічого Фаріон не робив» і це не він.

Форум

XS
SM
MD
LG