Доступність посилання

ТОП новини

Вбивство Фаріон: поліція має «певну оперативну інформацію» щодо зброї, з якої стріляли


Фото затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон у Дніпрі оприлюднив Ігор Клименко у telegram, 25 липня 2024 року
Фото затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон у Дніпрі оприлюднив Ігор Клименко у telegram, 25 липня 2024 року

Зброю, з якої стріляли в колишню народну депутатку та мовознавицю Ірину Фаріон, ще не знайшли, але завдяки «певній оперативній інформації» у поліції сподіваються знайти її найближчим часом. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов.

«Цей злочин готувався не один день. Він щонайменше готувався два місяці. Звичайно, підозрюваний, який це планував – придбав одяг, відслідковував шляхи відходу, він також намагався сховати зброю. У нас є певна оперативна інформація, яку ми будемо реалізовувати. Я сподіваюсь, що ми найближчим часом її знайдемо», – сказав він проекту «Свобода Live».

Попри те, що зброю не знайшли, у поліції вже констатують, що вбивство розкрите.

«Дуже було не важко прослідкувати людину, яка в певному одязі заходила до лісу і 100 га десь губилася, але все одно десь виходила. Щоб вона десь вийшла, оперативники карного розшуку шість діб працювали, вони знайшли цю людину без маскування…Ми знайшли цю людину, яка була вперше на розвідці, без маскування. Нам це вдалося. Тому цей злочин розкрито, я вважаю», – зазначив Нєбитов.

За словами заступника голови Нацполіції, який спілкувався з підозрюваним, йому здається, що «він діяв правильно».

«Він поважає Україну, його батько воює, не буду казати в якій бригаді. Але тим не менш він любить Україну, йому здається, що він діяв правильно. Він вважає, що не треба розділяти українське суспільство, у нього були свої мотиви. Не знаю, чи скаже він про це журналістам, чи ні. Для нас, для поліцейських, правоохоронців, головне – це розслідування. Ми встановимо всі обставини. Ми розуміємо що він був учасником груп, де йому давали певні рекомендації: як замаскувати себе, як залишитись в місті непоміченим, як зробити так, щоб тебе не викрили у скоєнні цього
злочину. І він обрав для себе об'єкт нападу – [такий, щоб] людина була максимально незахищена» – повідомив Нєбитов.

В Ірину Фаріон стріляли у Львові ввечері 19 липня. Пізно ввечері того ж дня медики повідомили, що її поранення виявилися несумісними з життям.

Президент Зеленський повідомив про затримання підозрюваного у вбивстві 25 липня. У МВС зазначили: «слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець». Водночас батько затриманого вважає, що його син не мав мотивів стріляти у Фаріон.

26 липня львівський суд взяв під варту 18-річного жителя Дніпра, який підозрюється у вбивстві Фаріон. Підозрюваний не визнає себе винним. Він заявив журналістам, що він «нічого Фаріон не робив» і це не він.

Форум

XS
SM
MD
LG