Доступність посилання

ТОП новини

До 19 років колонії в РФ засудили колишнього вагнерівця, який убив вагітну за зламану акустичну колонку


Символіка угруповання ПВК «Вагнер», фото ілюстративне
Символіка угруповання ПВК «Вагнер», фото ілюстративне

У Росії Омський обласний суд засудив за жорстоке вбивство колишнього в’язня Сергія Козлова, який воював у складі ПВК «Вагнер» проти України. 19 років колонії суворого режиму він отримав за вбивство з особливою жорстокістю вагітної дівчини, повідомляє сайт суду. Його також зобов’язали виплатити родині загиблої мільйон рублів.

Убивство 18-річної Дар’ї, яка була вагітна від 36-річного Козлова і перебувала на пізньому терміні, сталося в жовтні 2023 року. Вона приїхала до Козлова з батьком, потім розпочалося застілля, під час якого пара посварилася через те, що дівчина нібито зламала акустичну колонку.

За оповіданнями очевидців, колишній вагнерівець став бити Дар’ю колонкою по голові, поки корпус колонки не розколовся на частини. Після цього він став штовхати дівчину, стрибати на її животі та грудях і кричати, що та негідна носити його дитину. Потім він наступив їй на шию і став стискати.

Видання «Комерсант» писало, що свідки намагалися відтягнути Козлова від Дар’ї, але «дісталося і їм». Загалом на тілі вбитої експерти зафіксували 138 пошкоджень – черепно-мозкову травму, забій мозку, перелом носа, розрив печінки, закриту травму живота.

Спочатку Козлов заперечував свою провину, проте згодом визнав її частково. Психолого-психіатрична експертиза визнала його осудним.

У липні 2021 року Козлов був засуджений до шести з половиною років колонії за те, що побив жінку та її дочку сокирою. Після цього він вступив до ПВК «Вагнер» і поїхав на війну, а влітку 2023 повернувся додому.

Форум

XS
SM
MD
LG