Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розпочав роботу благодійний фонд «Ветеранська десятка»


Вадим Свириденко (зліва) втратив обидві кисті рук та обидві стопи під час боїв за Дебальцеве на Донеччині
Вадим Свириденко (зліва) втратив обидві кисті рук та обидві стопи під час боїв за Дебальцеве на Донеччині

У Києві 6 березня презентували новий благодійний фонд V10 – «Ветеранська десятка», який заснували ветерани бойових дій на сході для підтримки побратимів. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, серед засновників фонду – ветерани бойових дій Вадим Свириденко та Юрій Писарчук.

Засновники фонду мають намір підтримувати тяжкопоранених учасників бойових дій на сході України у міжнародних спортивних заходах для ветеранів та сприяти розвиткові сімейної реабілітації учасників АТО/ООС. Також засновники фонду V10 планують ініціювати й підтримувати спортивні проекти для українських та іноземних ветеранів на території України. Фонд надаватиме допомогу і у спортивному протезуванні.

Як повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода Вадим Свириденко, назва фонду – «Ветеранська десятка» – походить від назви 10-кілометрового забігу для ветеранів та військовослужбовців. Перший забіг відбувся у жовтні 2018 року. Тепер це буде щорічний захід, присвячений Дню захисника України, зазначив Свириденко.

За словами директора фонду генерал-майора запасу Володимира Гаврилова, підготовка ветеранів до змагань та участь у них змінили їхні життя: вони позбулись депресії, ведуть активне соціальен, громадське і політичне життя.

Історія створення фонду V10 розпочалась 2016 року, коли перші четверо важкопоранених українських ветеранів взяли участь у 41-му Марафоні морської піхоти США у Вашингтоні. Протягом 2017-2018 років ще 20 українських поранених бійців стали учасниками цього марафону.

Торік до проектів команди фонду додався забіг (марш-кидок) «Cateran Yomp» у Шотландії.Фонд V10 співпрацюватиме з американсько-британським благодійним фондом Allied Forces Foundation, який забезпечує розміщення, харчування, культурну програму для команди України на Марафоні морської піхоти США та марш-кидку у Шотландії.

XS
SM
MD
LG