Доступність посилання

ТОП новини

«Ми спроможні перемогти» – Умєров в інтерв’ю Fox News


«Росія вже ескалує цю війну. Вони не рахуються з людьми, і тому вони атакують лікарні та інші цивільні об’єкти»
«Росія вже ескалує цю війну. Вони не рахуються з людьми, і тому вони атакують лікарні та інші цивільні об’єкти»

Україна спроможна перемогти у війні, яку розпочала Росія, однак країні необхідно більше зброї та дозвіл бити по військових обʼєктах вглиб території РФ. Про це в інтерв’ю американському телеканалу Fox News 10 липня сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

«Ми спроможні перемогти. У нас є план. Ми публічно говоримо, що нам потрібно більше зброї. І вагання щодо передачі цієї зброї та вагання щодо надання Україні дозволу (бити по військових цілях в РФ – ред.) займає час, а час є вирішальним», – сказав він.

Умєров додав, що дозвіл на удари американською зброєю вглиб РФ не є ескалацією, а навпаки – це допоможе захистити українських людей і цивільні обʼєкти.

«Росія вже ескалує цю війну. Вони не рахуються з людьми, і тому вони атакують лікарні та інші цивільні об’єкти. Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо вражати лише військові цілі. Вони обстрілюють наші міста й критичну інфраструктуру, вбиваючи людей. Тому нам потрібно більше ППО й зброї для захисту наших людей», – пояснив Умєров.

Читайте також: Зеленський у США: дозвіл щодо ударів по військових літаках РФ на їхніх базах зможе захистити Україну від КАБів

Президент Володимир Зеленський 3 липня заявив, що зупинити повітряні атаки Росії можливо лише збільшенням кількості систем протиповітряної оборони в Україні, а також «більш далекобійними ударами по місцях базування російських терористів, по їхніх авіабазах».

Раніше американське видання The Washington Post із посиланням на двох українських чиновників повідомило, що США дозволили Збройним силам України застосовувати американську зброю не більше ніж на 100 кілометрів углиб російської території.

Наприкінці травня Вашингтон дозволив Києву завдавати ударів по російських силах, які атакують Україну через кордон. Атакувати об'єкти на території Росії своєю зброєю Києву дозволили й інші західні країни, зокрема, Польща, Данія, Нідерланди.

Форум

XS
SM
MD
LG