Доступність посилання

ТОП новини

На святкування Рош га-Шана до Умані прибули понад 33,5 тисяч паломників – ОВА


Хасиди напередодні Рош га-Шана, Умань, 30 вересня 2024 року
Хасиди напередодні Рош га-Шана, Умань, 30 вересня 2024 року

До Умані на святкування єврейського Нового року – Рош га-Шана – станом на 2 жовтня прибули понад 33,5 тисяч паломників, повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

«Ситуація контрольована. Суттєвих порушень не фіксуємо. Служби працюють у посиленому режимі. Як місцевих жителів, так і гостей закликаємо належно реагувати на повітряні тривоги, дотримуватися правил. Комендантська година в нас діє без змін», – написав він у телеграмі.

10 вересня очільник Черкаської ОВА закликав хасидів утриматися від паломництва в Умань на святкування Рош га-Шана. Водночас він визнав, що, попри застереження, частина вірян все ж приїде до Умані.

У 2023 році, попри застереження української влади і безпекових служб, Умань відвідали понад 23 тисячі паломників-хасидів.

В Умані є могила цадика (праведника) Нахмана, засновника так званої брацлавської течії хасидизму, – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників цієї течії. Усі юдеї з цієї течії хасидизму вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у житті на могилі цадика Нахмана і вірять, що новий рік, якщо вони зустрінуть його на святі Рош га-Шана саме в Умані, обов’язково буде для них щасливим.

Форум

XS
SM
MD
LG