Доступність посилання

ТОП новини

Черкащина: з понеділка влада посилить заходи безпеки в Умані


Ультраортодоксальні євреї-паломники моляться під час святкування свята Рош га-Шана, єврейського Нового року, Умань, 15 вересня 2023 року
Ультраортодоксальні євреї-паломники моляться під час святкування свята Рош га-Шана, єврейського Нового року, Умань, 15 вересня 2023 року

З понеділка, 23 вересня, в Умані будуть посилювати заходи безпеки, повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За його словами, в місті, як і в попередні роки, діятиме особливий режим в’їзду та виїзду, пересування громадян.

У своєму телеграмі він оприлюднив ділянки доріг, на які буде заборонено вʼїзд транспортних засобів, а також де буде посилений контрольно-пропускний режим.

Табурець додав, що у мікрорайоні паломництва буде заборонений продаж алкогольних напоїв, феєрверків і піротехнічних засобів.

Читайте також: Держетнополітики: Умань готова прийняти паломників-хасидів, але «стовідсоткову безпеку» не гарантує

10 вересня очільник Черкаської ОВА закликав хасидів утриматися від паломництва в Умань на святкування Рош га-Шана. Водночас він визнав, що, попри застереження, частина вірян все ж приїде до Умані.

У 2023 році, попри застереження української влади та безпекових служб, Умань відвідали понад 23 тисячі паломників-хасидів.

В Умані є могила цадика (праведника) Нахмана, засновника так званої брацлавської течії хасидизму, – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників цієї течії. Усі юдеї з цієї течії хасидизму вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у житті на могилі цадика Нахмана і вірять, що новий рік, якщо вони зустрінуть його на святі Рош га-Шана саме в Умані, обов’язково буде для них щасливим.

Форум

XS
SM
MD
LG