Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: обмежень електрики сьогодні немає, однак через негоду є знеструмлення у чотирьох областях


Споживання станом на ранок 30 липня тримається на тому ж рівні, що і минулої доби, однак обмежень електропостачання не планують.
Споживання станом на ранок 30 липня тримається на тому ж рівні, що і минулої доби, однак обмежень електропостачання не планують.

Застосування заходів обмеження електроенергії сьогодні не прогнозується, однак через негоду знеструмлені 116 населених пунктів у Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській областях. Про це у телеграмі повідомляє національна енергетична компанія «Укренерго».

Зазначається, що споживання станом на ранок 30 липня тримається на тому ж рівні, що і минулої доби, однак обмежень електропостачання не планують.

Але у компанії нагадують, що енергосистема все ще оговтується після російських атак, тому в ранкові та вечірні пікові години потребує ощадливого споживання електрики.

В «Укренерго» закликають за можливості перенести користування потужними електроприладами на денні години – з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Раніше голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

До сьогодні в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG