Доступність посилання

ТОП новини

У Києві ввесь день діятимуть стабілізаційні відключення світла – КМВА


«Виділених «Укренерго» лімітів вистачить забезпечити приблизно 80% потреб Києва»
«Виділених «Укренерго» лімітів вистачить забезпечити приблизно 80% потреб Києва»

Протягом доби 3 червня у Києві діятимуть стабілізаційні відключення, а не лише в пікові години, попередив начальник столичної міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Виділених «Укренерго» лімітів вистачить забезпечити приблизно 80% потреб Києва», – розповів Попко

Раніше пресслужба «Укренерго» зазначила, що у понеділок ліміти на споживання електроенергії для промислових і побутових споживачів діятимуть по всій Україні з 00.00 та впродовж доби.

«При перевищені лімітів обленерго можуть застосовувати для промислових та побутових споживачів графіки погодинних відключень», – зазначили в «Укренерго».

Читайте також: На Київщині внаслідок негоди без світла понад 8 тисяч родин – влада

Остання масована атака на українську енергосистему відбулася у ніч проти 1 червня. Тоді російські військові атакували енергооб’єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях, поцілили по двох гідроелектростанціях.

До цього протягом чотирьох днів споживання електроенергії не обмежувалося. Водночас компанія «Укренерго» попереджала, що ремонти на атомних енергоблоках влітку можуть спричиняти брак електроенергії в енергосистемі.

Також начальник Департаменту балансової надійності оператора системи передачу «Укренерго» Роман Грабчак попереджав, що протягом літа очікуються дефіцити в енергосистемі, їхній пік може припасти на липень.

Форум

XS
SM
MD
LG