Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» вказує на зростання споживання, просить заощаджувати електроенергію


Через хмарну погоду в більшості регіонів рівень генерації на сонячних електростанціях сьогодні знижений, попереджає «Укренерго» (фото ілюстраційне)
Через хмарну погоду в більшості регіонів рівень генерації на сонячних електростанціях сьогодні знижений, попереджає «Укренерго» (фото ілюстраційне)

Рівень споживання електроенергії зростає, повідомляє національний оператор «Укренерго» 10 вересня.

За даними компанії, вранці сьогодні рівень споживання був на 1,4% вищим, ніж в цей же час у понеділок 9 вересня.

«Вчора, 9 вересня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 6,4% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 6 вересня. Це пояснюється відсутністю застосування заходів обмеження», – йдеться в повідомленні.

«Укренерго» нагадує, що енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак Росії, у ній зберігається дефіцит потужності. Також через хмарну погоду в більшості регіонів рівень генерації на сонячних електростанціях сьогодні знижений.

Читайте також: Міненерго повідомляє про нові знеструмлення через бойові дії в низці областей

«Є необхідність ощадливого споживання електроенергії упродовж всієї доби. Будь ласка, не вмикайте кілька потужних електроприладів одночасно у період з 8:00 до 22:00», – закликає оператор.

За даними «Укренерго», станом на ранок вівторка через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 545 населених пунктів. Зокрема, є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Херсонській, Миколаївській областях.

Влітку в Україні періодично діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG