Доступність посилання

ТОП новини

Україною шириться повітряна тривога


Після півночі режим небезпеки був оголошений у Житомирській і Вінницькій областях
Після півночі режим небезпеки був оголошений у Житомирській і Вінницькій областях

Повітряна тривога, оголошена перед 23:00 30 липня в більшості областей півдня, сходу, центру та півночі України, продовжує ширитися західніше.

Після півночі режим небезпеки був оголошений у Житомирській і Вінницькій областях. Раніше повітряна тривога була оголошена в Києві, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Харківській та Донецькій областях (на Луганщині та в Криму тривога триває постійно).

За повідомленнями моніторингових каналів, у повітряному просторі України перебувають кілька десятків ударних безпілотників типу «Шахед», також є небезпека застосування балістичного озброєння.

«У повітряному просторі зафіксовано БпЛА. Сили ППО працюють по цілях. Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги. Подбайте про власну безпеку», – такі повідомлення публікують телеграм-канали Київських обласної та міської військових адміністрацій.

Повітряні сили ЗСУ офіційно ще не повідомляли про активність російської стратегічної авіації, але кілька моніторингових каналів твердять, що від п’яти до шести Ту-95 злетіли з аеродрому «Оленья» на півночі РФ.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG