Доступність посилання

ТОП новини

Українська кіноакадемія назвала стрічку, яка претендуватиме на «Оскар»


Церемонія вручення «Оскара» відбудеться в березні 2025 року
Церемонія вручення «Оскара» відбудеться в березні 2025 року

Український Оскарівський Комітет обрав фільм, який претендуватиме на номінацію на премію «Оскар» від Американської академії кіномистецтв, повідомила Українська кіноакадемія 9 вересня.

За повідомленням, стрічка, яку обрали на засіданні 9 вересня, змагатиметься за номінацію в категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». Нею став фільм «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка.

«Члени Комітету детально розглянули подані фільми, дискусія була палкою і конструктивною. У результаті голосування претендентом обрано фільм «Ля Палісіада». Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах!», заявив голова оскарівського комітету Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Читайте також: Кіно і війна. Чи стала кіноіндустрія в Україні українською за духом?

Фільм «Ля Палісіада» розповідає історію детектива та судового психіатра, які розслідують вбивство міліціонера в 1996-му році, за кілька місяців до відмови України від смертної кари.

На те, щоб претендувати на номінацію на «Оскар» від України, претендували також «Будинок «Слово». Нескінчений роман» Тараса Томенка, «Ми були рекрутами», Любомира Левицького та «Мирні люди» Оксани Карпович.

Церемонія вручення «Оскара» відбудеться в березні 2025 року.

Український документальний фільм «20 днів у Маріуполі» здобув головну премію «Оскар» у 2024 році. Стрічка режисера Мстислава Чернова стала третім українським фільмом, номінованим на цю нагороду, і першим, який здобув золоту статуетку. У лютому фільм також виборов перемогу у номінації «Найкращий документальний фільм» премії BAFTA.

Форум

XS
SM
MD
LG