Доступність посилання

ТОП новини

Канадський конгрес українців розкритикував фінансування Канадою фільму про російських військових


Конгрес українців також розкритикував Міжнародний кінофестиваль у Торонто за показ цього фільму (ілюстраційне фото)
Конгрес українців також розкритикував Міжнародний кінофестиваль у Торонто за показ цього фільму (ілюстраційне фото)

Канадський медійний фонд (Canada Media Fund) використав кошти платників податків на підтримку фільму, який виправдовує російську агресію – таку оцінку висловив Конгрес українців Канади в зверненні 6 вересня.

У ньому організація вказала на те, що канадський уряд раніше висловлював стурбованість «впливом російської пропаганди».

«Тоді чому Canada Media Fund використовує кошти платників податків для фінансування: фільму – Russians at War – знятого режисером, чиї попередні фільми транслювалися на Russia Today, російському пропагандистському каналі, що перебуває під санкціями уряду Канади?» – йдеться в повідомленні.

Конгрес вказує на те, що режисерка фільму Анастасія Трофімова потрапила на суверенну територію України разом із російськими окупаційними військами, таким чином порушивши українське законодавство.

Читайте також: «Це країна-тюрма»: режисерка Оксана Карпович прослухала майже 1000 розмов військових РФ із рідними – та зняла про це фільм

Сам фільм, зазначає українська спільнота, «намагається виправдати геноцидну війну й агресію Росії проти України, перекладаючи відповідальність на «пропаганду» або «туман війни» за злочини російських військ, які вторглися в Україну і які ґвалтують, катують, вбивають та дегуманізують українців».

Конгрес також розкритикував Міжнародний кінофестиваль у Торонто за показ цього фільму.

Організація опублікувала скріншот титру стрічки Russians at War, на якому видно, що він мав підтримку державно-приватного Канадського медійного фонду – за даними Конгресу, фінансування становило 340 тисяч доларів. Фільм є копродукцією Франції та Канади.

Фільму Трофімової, присвячений учасникам російської агресії проти України, також був презентований на Венеційському кінофестивалі 6 вересня. Це викликало обурення онлайн українців та користувачів соцмереж, які підтримують Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG