Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина буде на Саміті миру, але шкодує, що там не буде РФ – Сійярто


Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто

Угорщина візьме участь у мирній конференції щодо України, яка відбудеться у Швейцарії 15–16 червня, заявив угорський міністр закордонних справ країни Петер Сійярто на Петербурзькому економічному форумі 6 червня.

«Причина нашої участі в тому, що ми є абсолютно на стороні миру, і тому беремо участь у всіх заходах, де мир стоїть на порядку денному», – пояснив Сійярто.

Але він також висловив жаль через те, що на саміт не запрошено Росію, і таким чином не буде представлено обидві сторони конфлікту. «Ми вважаємо, що реальних результатів можна очікувати, якщо всі сядуть за стіл переговорів», – додав Сійярто.

Угорщина буде представлена на саміті міністром закордонних справ.

Конференція, яку українська влада називає Глобальним самітом миру, відбудеться 15–16 червня. Очікується, що близько 100 країн візьмуть участь у зустрічі на розкішному курорті Бурґеншток поблизу міста Люцерн. За останніми даними Офісу президента, участь у Саміті миру підтвердили 107 країн і міжнародних організацій.

У Росії, яку не запросили на саміт, заявляли, що переговори про мир в Україні, заплановані в червні у Швейцарії, не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що будь-які дії щодо України, які «ігнорують позицію Росії», «відірвані від реальності».

Форум

XS
SM
MD
LG