Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина назвала «істерією» занепокоєння ЄС щодо візових правил для росіян і білорусів


Угорський міністр у справах ЄС Янош Бока (архівне фото)
Угорський міністр у справах ЄС Янош Бока (архівне фото)

Угорщина відкинула як «політичну істерію» побоювання, що її нова схема дозволів на роботу і проживання для громадян Росії й Білорусі підвищує ризик шпигунства в Європейському союзі.

Єврокомісія і найбільша фракція Європарламенту висловили занепокоєння після того, як Угорщина поширила систему «національної карти» для громадян двох країн на тлі війни РФ проти України.

«Немає ніяких юридичних і безпекових проблем, коли йдеться про національну карту», – заявив міністр Угорщини у справах Європейського союзу Янош Бока на пресконференції в Брюсселі.

«Однак існує... явна політична істерія, яку створює більшість у Європейському парламенті й деякі країни-члени», – цитує його слова агентство AFP.

Система національних карт Угорщини, яка раніше була доступна лише для громадян України й Сербії, у липні була поширена на вісім країн, включаючи Росію і Білорусь.

Угорщина послідовно критикує військову допомогу ЄС Україні під різними приводами. У жовтні 2023 року прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна продовжує спілкування з Росією «заради миру».

Форум

XS
SM
MD
LG