Доступність посилання

ТОП новини

США не змінили політику щодо ударів по військових об’єктах на території Росії – Пентагон


У США не заперечують ударів по військових об’єктах у Криму, заявив Патрік Райдер
У США не заперечують ударів по військових об’єктах у Криму, заявив Патрік Райдер

Політика Сполучених Штатів стосовно застосування Збройними силами України американської зброї по території Росії залишається без змін. Водночас, у США не заперечують ударів по військових об’єктах у Криму, заявив під час брифінгу 2 липня речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

«Щодо зустрічного вогню через кордон і щодо ударів вглиб Росії, наша політика не змінилися. Далекобійна зброя, яку ми надаємо Україні для того, щоб використовувати її для ударів по суверенній території України. Крим – це Україна», – сказав Патрік Райдер коментуючи зустріч міністрів оборони України та США.

Раніше американське видання The Washington Post із посиланням на двох українських чиновників повідомило, що США дозволили Збройним силам України застосовувати американську зброю не більше ніж на 100 кілометрів углиб російської території.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Росія не скористалася дефіцитом зброї в України та не змогла відкрити новий фронт у Харківській області, хоча президент Росії Володимир Путін погрожував створити уздовж кордону «санітарну зону». Путін також заявляв, що планів взяття Харкова у Кремля «на сьогоднішній день немає».

Місцеві чиновники повідомили The Washington Post, що зміна політики США у використанні американської зброї дозволила Харкову отримати необхідний перепочинок після кількох місяців російських обстрілів.

Наприкінці травня Вашингтон дозволив Києву завдавати ударів по російських силах, які атакують Україну через кордон. Атакувати об'єкти на території Росії своєю зброєю Києву дозволили й інші західні країни, зокрема, Польща, Данія, Нідерланди.

Форум

XS
SM
MD
LG