Доступність посилання

ТОП новини

Подвійний удар по Сумах: в ОВА кажуть про 10 загиблих і понад 20 поранених


Наслідки атаки дронами по Сумах, 28 вересня 2024 року
Наслідки атаки дронами по Сумах, 28 вересня 2024 року

Кількість загиблих внаслідок удару Росії по Сумах 28 вересня зросла до 10 людей, повідомила обласна військова адміністрація.

«Поранень різного ступеня тяжкості зазнали 22 людини. Госпіталізовано 15 осіб, з яких п’ять перебувають у важкому стані. Сім постраждалих отримують амбулаторне лікування», – уточнили у відомстві.

Відомо також, що «усі пацієнти лікарні, пошкодженої ворогом, евакуйовані в інші заклади охорони здоров’я. Постраждалим надали необхідну допомогу і забезпечили відповідні умови перебування з урахуванням поранень та діагнозів».

Крім того, в ОВА подякували за допомогу в евакуації пацієнтів та ліквідації наслідків рятувальникам, поліції, міжнародним партнерам і громадським організаціям.

Вранці 28 вересня Росія завдала подвійного удару по лікарні в Сумах. Раніше було відомо про 9 загиблих і 12 поранених.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко спочатку повідомляв про шістьох загиблих, зокрема одного поліцейського. За його словами, після першого удару в лікарні почалася евакуація, на місце прибули рятувальники і поліцейські, тоді російські військові вдарили вдруге.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що серед поранених – двоє медпрацівників: лікар і медсестра, які перебували в приймальному відділенні.

«Зруйноване приймальне відділення лікарні, частково зруйновані один із поверхів і дах будівлі», – заявили в МОЗ.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG