Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ обстрілюють Харків, є влучання в багатоповерхівки, три людини загинули – влада

Оновлено

Наслідки російських ударів по Харкову, серпень 2024 року
Наслідки російських ударів по Харкову, серпень 2024 року

Російські військові завдають ударів по Харкову, повідомив вдень 24 вересня міський голова Ігор Терехов. «Ворог наносить удари КАБами по одному з найнаселеніших районів міста. Будьте обережні», – написав він у телеграмі.

Згодом Терехов додав, що удари були в чотирьох адміністративних районах Харкова. «Інформацію щодо постраждалих і руйнувань збирають відповідні служби. Але вже бачимо, що під бомбардуванням житлові райони міста. Будьте обережні: у повітрі ще є КАби», – попередив міський голова.

Пізніше Терехов повідомив, що є попередня інформація про влучання КАбів по двох житлових багатоповерхівках у Київському і Салтівському районах Харкова.

«За попередньою інформацією, що потребує підтвердження, на жаль, є загиблі», – додав він.

Тим часом, голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про трьох загиблих людей і 15 поранених.

«Люди перебувають під завалами. В одну з багатоповерхівок – пряме влучання», – додав він.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і Харківщину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG