Доступність посилання

ТОП новини

Туск анонсував стратегію для боротьби з нелегальною міграцією


Наступного тижня глава уряду Польщі Дональд Туск представить наступного тижня міграційну стратегію для боротьби з нелегальною міграцією
Наступного тижня глава уряду Польщі Дональд Туск представить наступного тижня міграційну стратегію для боротьби з нелегальною міграцією

Наступного тижня глава уряду Польщі Дональд Туск представить міграційну стратегію для боротьби з нелегальною міграцією на тлі напруженості з Білоруссю, яку Варшава звинувачує у спробах незаконної переправи мігрантів через свій кордон, зазначив він на з’їзді партії «Громадянська платформа» у Варшаві.

«Одним із елементів міграційної стратегії стане тимчасове територіальне призупинення права на притулок. Я вимагатиму визнання в Європі цього рішення», – сказав він.

Туск додав, що «право на притулок використовується Олександром Лукашенком, лідером Росії Володимиром Путіним і контрабандистами у спосіб, який суперечить суті права на притулок».

Глава польського уряду також сказав, що «представить міграційну стратегію на засіданні уряду 15 жовтня, у першу річницю парламентських виборів, на яких здобув перемогу».

Відомо, що від моменту вступу на посаду в грудні 2023 року Туск проводить «жорстку політику» щодо міграції.

Питання міграції займає важливе місце в порядку денному в Польщі з 2021 року, після того, як велика кількість людей, в основному з Близького Сходу та Африки, почали намагатися нелегально перетнути кордон із Білоруссю.

Польща та Європейський Союз назвали цю ситуацію «кризою, організованою Мінськом та її союзником Росією».

Польська влада виступає за відновлення буферної зони на кордоні з Білоруссю.

29 травня прем’єр Польщі вже повідомляв про плани відновити 200-метрову буферну зону біля кордону з Білоруссю. Передбачалося, що її повернуть 4 червня, але пізніше стало відомо, що спочатку це питання обговорюватиметься з місцевою владою.

6 червня у Варшавському військово-медичному інституті помер військовий, який зазнав нападу під час охорони польсько-білоруському колоні. Міністерство закордонних справ Польщі викликало через це тимчасово повіреного у справах Білорусі Олексія Понкратенка.

Форум

XS
SM
MD
LG