Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Трампом у Нью-Йорку наближається до фіналу


Колишній президент США і кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп залишає Манхеттенський кримінальний суд після розгляду його справи в Нью-Йорку, 21 травня 2024 року
Колишній президент США і кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп залишає Манхеттенський кримінальний суд після розгляду його справи в Нью-Йорку, 21 травня 2024 року

У ході судового процесу над Дональдом Трампом у Нью-Йорку прокуратура 28 травня виступить із заключним словом перед присяжними у справі, в рамках якої колишнього президента США звинувачують у незаконній витраті коштів із виборчого фонду під час президентської кампанії 2016 року.

Присяжні можуть почати обговорення вже 29 травня.

Процес відбувається менш ніж за шість місяців до того, як американські виборці вирішать, чи повертати Трампа в Білий дім.

Експрезидента США звинувачують у тому, що він незаконно використав гроші з виборчого фонду для купівлі мовчання колишньої порноакторки Стормі Деніелс, яка стверджувала, що мала інтимний зв’язок із Трампом десятьма роками раніше і погрожувала оприлюднити цю історію.

За даними обвинувачення, вона отримала 130 тисяч доларів від адвоката Трампа Майкла Коена, якому ці гроші відшкодував Трамп під виглядом оплати юридичних послуг. Прокуратурі слід довести, що експрезидент знав про ці виплати і пішов на них з метою вплинути на результат виборів.

Читайте також: На процесі в справі проти Трампа в Нью-Йорку обрали 12 присяжних

Трамп заперечує факт інтимного контакту з Деніелс.

Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації. Якщо його визнають винним, Трампу загрожує до чотирьох років в’язниці за кожним із 34 пунктів звинувачення.

У разі обвинувального вироку Трамп зможе подати апеляцію, і йому не заборонять продовжувати брати участь у президентській кампанії чи бути обраним президентом у виборах 5 листопада.

Трамп не визнав себе винним у цій справі і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів.

Форум

XS
SM
MD
LG