Доступність посилання

ТОП новини

США: прокуратура завершила надання доказів на суді в справі Трампа


Дональд Трамп залишає будівлю суду (архівне фото)
Дональд Трамп залишає будівлю суду (архівне фото)

У ході судового процесу над Дональдом Трампом у Нью-Йорку прокуратура 20 травня завершила стадію подання доказів у справі, в рамках якої колишнього президента США звинувачують у незаконній витраті коштів із виборчого фонду під час президентської кампанії 2016 року.

Протягом 15 днів перед судом присяжних виступили 20 свідків обвинувачення. Їхні свідчення мали підтвердити версію прокуратури, яка звинувачує Дональда Трампа в тому, що він незаконно використав гроші з виборчого фонду для купівлі мовчання колишньої порноакторки Стормі Деніелс, яка стверджувала, що мала інтимний зв’язок із Трампом десятьма роками раніше і погрожувала оприлюднити цю історію.

За даними обвинувачення, вона отримала 130 тисяч доларів від адвоката Трампа Майкла Коена, якому ці гроші відшкодував Трамп під виглядом оплати юридичних послуг. Прокуратурі слід довести, що експрезидент знав про ці виплати і пішов на них з метою вплинути на результат виборів.

Читайте також: На процесі в справі проти Трампа в Нью-Йорку обрали 12 присяжних

У ході процесу як свідок звинувачення виступила Стормі Деніелс. Трамп заперечує факт інтимного контакту з Деніелс. Найважливішим свідком звинувачення став Майкл Коен. Він свідчив протягом чотирьох днів, наполягаючи на тому, що, виплачуючи гроші Деніелс, він діяв за вказівками Трампа.

Захист Трампа намагався переконати суд у тому, що Коен – брехун, який не заслуговує на довіру, зводить рахунки з колишнім роботодавцем, звинувачує Трампа з міркувань особистої наживи.

21 травня виступатиме свідок захисту, колишній радник Майкла Коена Роберт Костелло, який стверджує, що під час розмови з ним кілька років тому Коен зізнався, що Трамп нічого не знав про виплати Стормі Деніелс. Після його виступу обидві сторони виступлять із заключними заявами. Згідно з попереднім планом, присяжні розпочнуть обговорення справи наступного тижня.

Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації. Якщо його визнають винним, Трампу загрожує до чотирьох років в’язниці за кожним із 34 пунктів звинувачення.

У разі обвинувального вироку Трамп зможе подати апеляцію, і йому не заборонять продовжувати брати участь у президентській кампанії чи бути обраним президентом у виборах 5 листопада.

Трамп не визнав себе винним у цій справі і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів.

Форум

XS
SM
MD
LG