Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у США: Гарріс випереджає Трампа у п’яти із семи ключових штатів – опитування


Згідно з опитуванням, Гарріс випередила Трампа в Аризоні, Мічигані, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині
Згідно з опитуванням, Гарріс випередила Трампа в Аризоні, Мічигані, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає експрезидента Дональда Трампа в п’ятьох із семи ключових штатів у передвиборчих президентських перегонах у Сполучених штатах, свідчать дані опитування Cook Political Report Swing State Project.

Згідно з опитуванням, Гарріс випередила Трампа в Аризоні, Мічигані, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині.

Єдиний штат, де Трамп має перевагу – Невада. У Джорджії голоси поділились порівну. Загалом, Гарріс має невелику перевагу від 48% до 47%.

Згідно з новими опитуваннями, опублікованими 10 серпня, Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа в трьох ключових штатах.

Минулого тижня опитування потенційних виборців, проведені The New York Times і Сієнським коледжем, показали, що Гарріс випереджає Трампа у Мічигані, Пенсильванії та Вісконсині.

15 липня Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців. Відповідне рішення схвалили на національному з’їзді у Мілуокі. Це сталося після того, як Трамп пережив спробу замаху на нього 14 липня, коли озброєний чоловік вистрілив у нього під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії.

21 липня президент США Джо Байден оголосив про завершення своєї передвиборчої кампанії і про підтримку кандидатури Камали Гарріс.

Гарріс вже отримала необхідну кількість делегатів від Демократичної партії, щоб стати її кандидатом на виборах, і, як очікується, офіційно прийме номінацію на партійному з’їзді, який розпочнеться 19 серпня.

Президентські вибори у США заплановані на листопад 2024 року. Через особливості американської виборчої системи загальна кількість голосів виборців, подана за кандидата у всій країні, не є вирішальною.

Принциповим є здобуття перемоги у так званих swing states («штатах, які коливаються») – штатах, де перевага республіканського або демократичного кандидата не є гарантованою. Приміром, у 2016 році тодішня висуванка Демократичної партії Гілларі Клінтон здобула у цілому більше голосів, ніж кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, але в ключових штатах програла своєму конкуренту, який і став тоді президентом США.

Форум

XS
SM
MD
LG