Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили України повідомили про збиття 25 дронів, крилатої і двох авіаційних ракет


Росія атакувала Україну двома ракетами «Іскандер-М»/KN-23 і крилатою ракетою «Іскандер-К»
Росія атакувала Україну двома ракетами «Іскандер-М»/KN-23 і крилатою ракетою «Іскандер-К»

У ніч на 20 серпня російські війська атакували Україну ударними дронами і крилатими ракетами. Сили оборони України збили 28 повітряних цілей, повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Зокрема, за даними ЗСУ, армія РФ атакувала Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області, крилатою ракетою «Іскандер-К» із Брянської області, керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської та Запорізької областей, а також 26-ма ударними БпЛА типу Shahed.

«Збито 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних БПЛА Shahed-131/136 у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей», – йдеться у дописі.

Раніше Київська міська військова адміністрація повідомила про збиття дронів і крилатої ракети, що атакували столицю вночі та вранці 20 серпня. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG