Доступність посилання

ТОП новини

Telegram є головним джерелом інформації для українців – опитування


Разом з тим, 35% опитаних вважають месенджери основним джерелом дезінформації
Разом з тим, 35% опитаних вважають месенджери основним джерелом дезінформації

Месенджер Telegram є найпопулярнішим джерелом інформації для 47% опитаних українців, а телемарафон майже на рівні розповідей знайомих, свідчать дані дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного у вересні цього року.

Також серед джерел інформації є YouTube (26%), «Єдиний марафон новин» (21%), розповіді очевидців подій/знайомих та офіційні державні джерела (обидва – по 19%).

Інші джерела включають телевізійні канали, які не є частиною «Єдиного марафону новин» (16%), українські онлайн-медіа (15%) та міжнародні ЗМІ (14%).

Разом з тим, соціальні мережі вважаються основним джерелом дезінформації (53%), за ними йдуть месенджери (зокрема і Telegram) (35%) і телебачення (32%).

89% опитаних українців вважають дезінформацію серйозною проблемою, серед яких 56% вважають її дуже серйозною, а 33% – скоріше серйозною. Лише 10% не вважають проблему дезінформації та фейків серйозною.

Telegram – це безкоштовний месенджер, який дозволяє своїм користувачам обмінюватися текстовими повідомленнями, голосовими та відео дзвінками, а також обмінюватися файлами та медіа. Засновником Telegram є Павло Дуров, російський підприємець, також відомий як засновник соціальної мережі «ВКонтакте». Він створив Telegram у 2013 році разом зі своїм братом Миколою Дуровим.

Відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року, головні українські телеканали транслюють спільний контент – цілодобовий телемарафон «Єдині новини», який вони створюють у співпраці з високопоставленими представниками влади.

Довіра до телемарафону «Єдині новини» між травнем 2022 року і жовтнем 2023 року знизилася з 69% до 48%, а у грудні 2023 року показник знизився до 43%, свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Чи дивляться українці телемарафон «Єдині новини»? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:25 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG