Доступність посилання

ТОП новини

У Татарстані, де в РФ збирають дрони, через атаку БпЛА оголошували евакуацію


Про причини евакуації й закриття неба чиновники офіційно не повідомляли. Раніше місцеві жителі опублікували кілька відео, на яких видно дрони в небі (фото ілюстративне)
Про причини евакуації й закриття неба чиновники офіційно не повідомляли. Раніше місцеві жителі опублікували кілька відео, на яких видно дрони в небі (фото ілюстративне)

Вранці 31 травня у російському регіоні Татарстані, де розташований цех зі збирання безпілотників типу «Шахед», через атаку дронів закривали небо й оголошували евакуацію на підприємствах.

Сирена звучала у кількох районах Казані, столиці Татарстану. «Звук сирени на виробництві – це загальноприйнятий сигнал «увага всім», який означає необхідність евакуації», – цитує державне російське агентство ТАСС пресслужбу голови Татарстану.

Аеропорти Казані й Нижньокамська тимчасово не приймали рейси, пише ТАСС із посиланням на Росавіацію. Літаки, що прямували в Казань, перенаправляли на запасний аеродром в Самарі.

Про причини евакуації й закриття неба чиновники офіційно не повідомляли. Раніше місцеві жителі опублікували кілька відео, на яких видно дрони в небі.

За даними телеграм-каналу «База», один із безпілотників був збитий на північному заході Татарстану. За словами очевидців, дрон прямував у бік заводу «Оргсинтез».

Пізніше Міноборони Росії заявило про один збитий над Татарстаном безпілотник.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські регіони регулярно зазнають обстрілів й атак безпілотників. Міноборони Росії звітує про «припинення» українських атак і повідомляє про збиті ракети і дрони над територією Росії. Є руйнування і жертви. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG