Доступність посилання

ТОП новини

Сирський анонсував «оптимізацію структури підрозділів» Генштабу


Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський (п)
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський (п)

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 6 червня оголосив про зміни в структурі військового управління.

За його словами, ЗСУ змінюються і розвиваються, попри повномасштабну війну. «Головне завдання – зробити ефективнішою систему командування військами та виключити дублювання функцій... Уперше ми плануємо на десятиліття вперед», – написав Сирський.

Він пояснив, що ці заходи відбуваються у рамках реалізації стратегії розвитку видів та окремих родів військ ЗСУ до 2035 року. У цьому контексті здійснюється, серед іншого, формування сил безпілотних систем.

Також головком повідомив про «оптимізацію структури підрозділів» Генерального штабу. «Завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які здійснюють командування військами в районах бойових дій», – заявив Сирський.

Головнокомандувач наголосив, що метою змін є «створити перспективну структуру Збройних сил України на період до вступу в НАТО».

Раніше цього тижня президент Джо Байден в інтерв’ю провідному американському виданню Time говорив про те, що не вірить, що Україна зараз готова до членства в НАТО.

У місії США при альянсі, відповідаючи на запитання, як трактувати слова лідера США про те, що запобігання російській окупації України не обов’язково означає її членство в НАТО, у представництві США при альянсі наголосили, що майбутнє України в НАТО, з чим погодилися всі союзники.

Також у представництві США при НАТО нагадали інші слова президента Байдена, сказані після Вільнюського саміту. Американський лідер тоді наголошував, що членство України – радше питання часу, аніж вірогідності загалом.

Форум

XS
SM
MD
LG