Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: з Куп’янська і трьох прилеглих громад оголосили обов’язкову евакуацію всіх цивільних


На Харківщині оголосили обов’язкову для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини (фото архівне)
На Харківщині оголосили обов’язкову для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини (фото архівне)

На Харківщині оголосили обов’язкову для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у коментарі журналістам 15 жовтня.

«Сьогодні (15 жовтня – ред.) на Раді оборони було схвалене рішення щодо евакуації всього цивільного населення з деяких громад Куп’янського напрямку, зокрема з міста Куп’янськ. Це у зв’язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв’язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе», – сказав Синєгубов.

Крім Куп’янської міської громади, за його даними, людей евакуюватимуть із Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад.

«Крім того, схвалено рішення щодо обов’язкової евакуації у примусовий спосіб сімей по Борівській тергромаді Ізюмського району. Приблизно 250 там таких сімей», – зазначив Синєгубов.

За його словами, «евакуаційні заходи буде посилено, оскільки люди неохоче виїздять».

«Є низка рішень, зокрема, переправи працюватимуть лише в один бік, лише на евакуацію», – сказав Синєгубов.

За його інформацією, «на лівому березі Осколу в Куп’янському районі залишаються близько 4 тисяч жителів, від деяких населених пунктів до лінії фронту – лише близько 4 кілометрів».

Глава ОВА наголосив, що для евакуації підготували місця у Харкові, є можливість забезпечити логістику і до населених пунктів інших областях. При цьому з Куп'янська та прилеглих громад уже було евакуйовано 234 дитини разом з їхніми сім’ями.

Раніше, 7 жовтня, через постійні російські обстріли та безпекову ситуацію оголошено обов’язкову евакуацію в селах Ізюмське і Богуславка Борівської громади на Харківщині, повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

Рада оборони Харківської області 12 вересня погодила примусову евакуацію дітей з іще трьох громад Куп’янського району – 269 дітей із 29 населених пунктів Куп’янського району.

У червні Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про розширення зони примусової евакуації сімей із дітьми з чотирьох районів: Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського та Чугуївського.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

Форум

XS
SM
MD
LG