Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ нарощують угруповання на півночі Харківщини – Сирський


Горить підбитий російський танк. Харківщина
Горить підбитий російський танк. Харківщина

Російська армія збільшує чисельність військ у районі населених пунктів Стрілеча – Липці та Вовчанськ у Харківській області. Однак цих сил недостатньо для повномасштабного наступу та прориву української оборони, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зранку 30 травня.

За його словами, дії військ РФ ускладнені посиленням оборони ЗСУ «завдяки своєчасному прийняттю рішень про перекидання резервів на загрозливі напрями» та створенню резерву боєприпасів.

«Тому ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. За цих умов першочергового значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів. Звичайно, все це не нові, але дуже актуальні питання, від вирішення яких напряму залежить життя наших бійців та стійкість оборони. Тому передусім вживаємо невідкладних заходів щодо удосконалення системи управління протиповітряної оборони, її автоматизації та поєднання з вогневими засобами сухопутних військ в комплексі з системою РЕБ», – написав головнокомандувач.

За минулу добу з міста Вовчанськ, що на Харківщині, евакуювали більше 10 людей. Щодня поліцейським вдається вивезти з лінії зіткнення приблизно таку ж кількість, однак через активні бойові дії поліцейські не мають доступу в місто, працюючи у передмісті. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявив Сергій Болвінов, начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Напередодні голова Харківщини Олег Синєгубов також говорив, що російська армія підтягує резерви в цьому регіоні, у Вовчанську тривають вуличні бої.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ.

Форум

XS
SM
MD
LG