Доступність посилання

ТОП новини

Сили оборони відбили понад 50 російських атак на Курахівському напрямку – штаб


Ілюстраційне фото. Танкісти 25-ї Січеславської бригади працюють на Т-80 на Донеччині, жовтень 2024 року
Ілюстраційне фото. Танкісти 25-ї Січеславської бригади працюють на Т-80 на Донеччині, жовтень 2024 року

Протягом попередньої доби на фронті сталося 163 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ вранці 17 жовтня.

Командування зафіксувало чотири зіткнення на Харківському напрямку і 18 – на Куп’янському.

«На Лиманському напрямку ворог здійснив 17 штурмів неподалік Невського, Макіївки, Торського та Діброви. На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази в районах Ступочок і Часового Яру», – йдеться в зведенні.

Ще одну атаку російські війська здійснили неподалік Торецька.

Читайте також: ISW: Росія може наштовхнутися на «обмеження» своєї стратегії війни на виснаження в Україні

Сили оборони зупинили 15 атак поблизу Променя, Крутого Яру та Селидового на Покровському напрямку, найактивніше російські військові діяли поблизу Селидового.

«На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 52 атаки біля Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Георгіївки та поблизу Водяного. На Времівському напрямку противник здійснив чотири атаки в бік Богоявленки, Новоукраїнки та поблизу Золотої Ниви», – повідомляє штаб.

Крім того, командування фіксувало один російський штурм на Оріхівському напрямку в районі Малої Токмачки. На Придніпровському напрямку оперативна обстановка суттєво не змінювалася.

Читайте також: Генштаб ЗСУ: російська армія втратила понад 1400 військових за добу

У ніч на 16 жовтня DeepState повідомив про чергові просування російської армії. Зокрема, агресор захопив Острівське – село, яке було на березі Курахівського водосховища та фактично примикає до Курахового зі сходу.

Також РФ просунулась у Цукуриному – таким чином, глибина «кишені», в якій перебуває українське угруповання в Селидовому, збільшилася. Є чергові успіхи агресора і в Торецьку – під час міських боїв він пробився практично до центру міста.

Форум

XS
SM
MD
LG