Доступність посилання

ТОП новини

Сибіга поговорив із Блінкеном: йшлося про енергетику і «координацію позицій»


Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з держсекретарем США
Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з держсекретарем США

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга і державний секретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові «скоординували позиції напередодні значних міжнародних подій».

«Я мав розмову з держсекретарем Ентоні Блінкеном, щоб підтвердити українсько-американське стратегічне партнерство та скоординувати позиції напередодні великих міжнародних подій», – написав Сибіга.

Він зазначив, що «поінформував держсекретаря США про удари РФ по українській енергосистемі, а також про ключові військові та енергетичні потреби України».

Міністр додав, що вдячний США «за лідерство та підтримку».

Плановане на 12 жовтня 25-те засідання «Рамштайну» у форматі лідерів перенесли після того, як президент США Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини через ураган «Мілтон».

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть «план перемоги» усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG