Доступність посилання

ТОП новини

Місію ЄС з підготовки українських військових продовжать ще на два роки – Боррель


Тренувальну місію Європейського Союзу (EUMAM), яка забезпечує підготовку українських військових, продовжать ще на два роки, каже Жозеп Боррель
Тренувальну місію Європейського Союзу (EUMAM), яка забезпечує підготовку українських військових, продовжать ще на два роки, каже Жозеп Боррель

Тренувальну місію Європейського Союзу (EUMAM), яка забезпечує підготовку українських військових, продовжать ще на два роки, повідомив представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель під час пресконференції після засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

За його словами, наразі українські війська «перебувають під великим тиском по всій лінії фронту, який став більшим, ніж до початку літа».

«Ми повинні надавати українським Збройним силам більше спроможностей та нарощувати нашу Тренувальну місію. Ми продовжимо мандат Місії EUMAM на наступні два роки», – сказав Боррель.

Він додав, що «сподівається на консенсус щодо цього рішення в Раді ЄС».

Навчальна місія для українських військових дозволила підготувати для участі в бойових діях 40 тисяч бійців ЗСУ і була «дуже успішною», заявив 28 травня перед засіданням міністрів оборони Євросоюзу верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Підготовка і тренування українських військових є частиною багатьох із безпекових угод, які впродовж останніх місяців Україна укладає зі своїми партнерами. Серед іншого, всі пілоти і техніки, які літатимуть і обслуговуватимуть винищувачі F-16, готуються в кількох європейських країнах та у США.

Форум

XS
SM
MD
LG