Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих через удар по лікарні в Сумах зросла до восьми – Зеленський


Наслідки російського удару по Сумах, 28 вересня 2024 року
Наслідки російського удару по Сумах, 28 вересня 2024 року

У Сумах внаслідок російського удару «Шахедами» по лікарні загинули вже восьмеро людей, 11 – поранені – оновлені дані навів президент Володимир Зеленський.

«Із лікарні евакуйовано 113 пацієнтів. Триває рятувальна операція… Усім у світі, хто говорить про цю війну, варто звертати увагу, куди бʼє Росія. Вони воюють з лікарнями, цивільними обʼєктами, життями людей. Примусити Росію до миру може лише сила», – написав Зеленський у телеграмі.

Раніше повідомляли про сімох загиблих і 12 тяжко поранених.

За даними Повітряних сил ЗСУ, вранці 28 вересня російські військові завдали двох ударів дронами «Шахед» по лікарні в Сумах.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко спочатку повідомляв про шістьох загиблих, зокрема одного поліцейського.

За його словами, після першого удару в лікарні почалася евакуація, на місце прибули рятувальники і поліцейські, тоді російські військові вдарили вдруге.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що серед поранених – двоє медпрацівників: лікар і медсестра, які перебували в приймальному відділенні.

«Зруйноване приймальне відділення лікарні, частково зруйновані один із поверхів і дах будівлі», – заявили в МОЗ.

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх повідомив, що російські сили здійснили три авіаційні удари по Сумах із використанням БпЛА типу «Шахед». За його словами, постраждали дві лікарні й багатоквартирні житлові будинки, які розташовані поряд.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG