Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: вночі збили 69 «Шахедів» і дві керовані авіаракети


Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року
Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року

Повітряні сили Збройних сил України повідомляють, що українські військові в ніч на 28 вересня збили дві з чотирьох російських ракет, що атакували Україну, і 69 із 73 ударних безпілотників.

«У ніч на 28 вересня радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено і здійснено супровід 77 засобів повітряного нападу противника: двох балістичних ракет «Іскандер-М» із окупованого Криму; двох керованих авіаційних ракет Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Запорізької області; 73 ударних БПлА типу Shahed із районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ, Орел – РФ, мис Чауда – Крим», – йдеться в повідомленні.

«У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 і 69 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській і Миколаївській областях. Один безпілотник полетів у напрямку Росії, ще три – локаційно втрачені на території України», – додали в Повітряних силах.

Вночі Повітряні сили ЗСУ попереджали, що російські війська запустили «Шахеди» по Україні з кількох напрямків.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG