Доступність посилання

ТОП новини

У березні російська авіація скинула на Сумщину майже 200 керованих бомб – Зеленський


Великописарівська громада Сумщини після російських атак, 18 березня 2024
Великописарівська громада Сумщини після російських атак, 18 березня 2024

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в березні російська авіація скинула на громади Сумщини майже 200 керованих бомб.

«Постійні терористичні обстріли та удари. Наші прикордонні села російська армія намагається просто спалити до руїн. Лише від початку цього березня й до сьогодні російська авіація скинула лише на громади Сумщини вже майже 200 керованих бомб. Просто по селах, по містах, по цивільній інфраструктурі», – сказав він у своєму відеозверненні.

Тому, за його словами, очевидна необхідність для України – посилення ППО таким чином, щоб «унеможливити цей терор» на Сумщині, на нашій Чернігівщині, Харківщині, у Донецькій області, на Луганщині, у південних регіонах.

«Відповідні системи є в партнерів. Максимальне прискорення потрібне й щодо F-16 також. Я дякую всім, хто допомагає. Важливо, щоб великі країни, які мають необхідну зброю, справді були великими в захисті життя – не тримали цю зброю десь там, на складах чи зберіганні, а щоб «петріоти» та все інше реально працювало для порятунку життів людей», – додав Зеленський.

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Останнім часом ці атаки посилилися. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG