Доступність посилання

ТОП новини

США: суд присяжних визнав Трампа винним у кримінальній справі щодо виплат Стормі Деніелс


Колишній президент США та кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп виступає перед пресою після судового засідання в Нью-Йорку, 30 травня 2024 року
Колишній президент США та кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп виступає перед пресою після судового засідання в Нью-Йорку, 30 травня 2024 року

На судовому засіданні 30 травня у Нью-Йорку присяжні винесли вердикт у кримінальній справі щодо колишнього президента США Дональда Трампа.

12 нью-йоркців, які входять до складу суду присяжних,
визнали Трампа винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації ділової документації.

Вирок на підставі цього вердикту буде ухвалений пізніше. Очікується, що це станеться 11 липня. Таким чином Трамп може бути засуджений ще до виборів президента в США. Йому може загрожувати штраф, умовний термін або ж реальне ув’язнення.

Експрезидента США звинувачують у тому, що він незаконно використав гроші з виборчого фонду для купівлі мовчання колишньої порноакторки Стормі Деніелс, яка стверджувала, що мала інтимний зв’язок із Трампом десятьма роками раніше і погрожувала оприлюднити цю історію.

За даними обвинувачення, вона отримала 130 тисяч доларів від адвоката Трампа Майкла Коена, якому ці гроші відшкодував Трамп під виглядом оплати юридичних послуг. Прокуратурі слід довести, що експрезидент знав про ці виплати і пішов на них з метою вплинути на результат виборів.

Читайте також: США: на суді над Дональдом Трампом закінчилися дебати сторін

Трамп заперечує факт інтимного контакту з Деніелс.

У разі обвинувального вироку Трамп зможе подати апеляцію, і йому не заборонять продовжувати брати участь у президентській кампанії чи бути обраним президентом у виборах 5 листопада.

Трамп не визнав себе винним у цій справі і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів.

Форум

XS
SM
MD
LG