Доступність посилання

ТОП новини

Стефанішина і Верещук подали до Ради заяви про відставку – Стефанчук


Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вирішила піти у відставку
Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вирішила піти у відставку

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вирішили піти у відставку, повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

«До Верховної Ради надійшла заява від віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Стефанішиної О.В. про відставку», – написав Стефанчук.

Згодом Стефанчук повідомив, що Ірина Верещук вирішила піти з посади віцепрем’єрки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Вона подала відповідну заяву до Ради.

«Після майже трьох років в уряді сьогодні подала заяву про відставку», – прокоментувала своє рішення Верещук. Вона подякувала президенту Володимиру Зеленському за довіру, а також прем’єр-міністру Денису Шмигалю та колегам з Кабміну за співпрацю.

Стефанчук розповів, що заяви Стефанішиної і Верещук вже надійшли до Ради, «їх розглянуть на одному з найближчих пленарних засідань».

У вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський зазначив, що «державні інституції мають бути налаштовані так, щоб Україна досягла всіх результатів. Саме тому відбудеться низка кадрових змін у Кабінеті міністрів та Офісі президента».

За словами Зеленського, «осінь буде надзвичайно важливою для України. Тому необхідно посилити деякі напрямки в уряді, і підготовлені кадрові рішення. Також будуть зміни в Офісі президента».

«Я розраховую й на дещо іншу вагу окремих напрямків нашої зовнішньої та внутрішньої політики. Перше – треба більше взаємодії між центральною владою та громадами. Особливо зараз, у час підготовки до зимового сезону. Друге – Україна вже досягла значних результатів в оборонному виробництві», – розповів Зеленський.

Раніше, Українська правда та РБК-Україна з посиланням на джерела з оточення президента повідомляли, що Володимир Зеленський ймовірно «втомився» від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і ймовірно планує його звільнити.

Президент вже якось повністю перезавантажував Кабмін. Зрештою, Кабмін сформований монобільшістю, яка має право перезавантажувати урядову команду.

Журналісти припускають, що після саміту НАТО у Вашингтоні та саміту Європейського політичного співтовариства в Лондоні може розпочатись перезавантаження уряду.

Шмигаль керує урядом рекордні 4,5 роки і за цей час його відставку пророкували не раз.

Форум

XS
SM
MD
LG