Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль завдав авіаудару по центру Бейрута, загинули понад 20 людей – ЗМІ


Члени цивільної оборони Лівану та інші люди оглядають місце ізраїльського авіаудару по району Баста в Бейруті, 10 жовтня 2024 року
Члени цивільної оборони Лівану та інші люди оглядають місце ізраїльського авіаудару по району Баста в Бейруті, 10 жовтня 2024 року

Ізраїльська авіація завдала ударів по будинках у центрі Бейрута.

Ліванські ЗМІ повідомляють, що внаслідок ударів зруйновано чотириповерхову будівлю, пошкоджена восьмиповерхівка. МОЗ Лівану повідомило про 22 загиблих. Понад 100 людей, за даними відомства, поранені.

За інформацією телеканалу Al Hadath, метою атаки був зять загиблого лідера угруповання «Хезболла» Хасана Насралли та керівник спецслужби організації Вафік Сафа. Підтвердження його загибелі наразі немає.

Арабська преса зазначає, що удари припали на густонаселені райони Бейрута. Після ударів там з'явилася паніка серед жителів. Рятувальникам вдалося евакуювати всіх, кого було заблоковано на верхніх поверхах однієї з будівель.


«Хезболла» визнана терористичною організацією у США. У Євросоюзі терористичною організацією визнано військове крило «Хезболли», але не політична партія, яка має своїх депутатів у ліванському парламенті. Під час однієї із ізраїльських атак було вбито лідера угруповання Хасан Насралла.

Читайте також: FT: Ізраїль та США обговорюють відповідь на атаку Ірану

У жовтні 2023 року «Хезболла» випустила ракети по Ізраїлю наступного дня після нападу на нього палестинського угруповання «Хамасу», визнаного терористичним у США та ЄС. З того часу обстріли на кордоні відбуваються майже щодня. Десятки тисяч людей евакуйовано із прикордонних районів з обох боків.

Ізраїль розпочав операцію проти «Хезболли» 23 вересня. Метою було названо знищення військової інфраструктури терористичної організації та забезпечення умов для повернення евакуйованих ізраїльтян до своїх будинків на півночі країни.

Форум

XS
SM
MD
LG