Доступність посилання

ТОП новини

США: демократи почали електронне голосування за кандидата в президенти


Камала Гарріс, як очікують, буде підтверджена кандидатом у президенти США від Демократичної партії
Камала Гарріс, як очікують, буде підтверджена кандидатом у президенти США від Демократичної партії

Камала Гарріс, як очікують, буде підтверджена кандидаткою в президенти США від Демократичної партії під час п’ятиденного електронного голосування, яке розпочинається 1 серпня.

Менш ніж через два тижні після того, як Джо Байден оголосив про вихід із виборчої кампанії, кандидатуру віцепрезидентки підтримала переважна більшість лідерів Демократичної партії.

В електронних бюлетенях, які отримують делегати з’їзду Демократичної партії, є лише ім’я Гарріс. Раніше трохи менше ніж чотири тисячі делегатів, що представляють різні регіони країни, подали прохання, щоб ім’я Гарріс внесли до бюлетеня. Для офіційного висунення кандидатом у президенти її мають підтримати щонайменше 1976 делегатів.

Національний з’їзд Демократичної партії пройде в Чикаго з 19 по 22 серпня.

15 липня Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців. Відповідне рішення схвалили на національному з’їзді у Мілуокі. Це сталося після того, як Трамп пережив спробу замаху на нього 14 липня, коли озброєний чоловік вистрілив у нього під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії.

Президентські вибори у США заплановані на 4 листопада 2024 року. Через особливості американської виборчої системи загальна кількість голосів виборців, подана за кандидата у всій країні, не є вирішальною.

Принциповим є здобуття перемоги у так званих swing states («штатах, які коливаються») – штатах, де перевага республіканського або демократичного кандидата не є гарантованою. Приміром, у 2016 році тодішня висуванка Демократичної партії Гілларі Клінтон здобула у цілому більше голосів, ніж кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, але в ключових штатах програла своєму конкуренту, який і став тоді президентом США.

Форум

XS
SM
MD
LG