Доступність посилання

ТОП новини

США ввели нові санкції проти РФ: до санкційного списку потрапила авіакомпанія «Перемога»


Список санкцій, що включає вже більше тисячі осіб і організацій, розширився на понад 200 позицій
Список санкцій, що включає вже більше тисячі осіб і організацій, розширився на понад 200 позицій

Сполучені Штати 1 травня розширили список санкцій щодо Росії, включивши до нього десятки фізичних осіб і організацій. У список санкцій, зокрема, включена одна з найбільших російських авіакомпаній «Перемога», а також компанії та особи, які причетні до діяльності військово-промислового комплексу.

Санкції введено також проти низки компаній із Туреччини та Китаю, а також Словаччини, Бельгії та Киргизстану. Влада США звинувачує їх у порушенні санкційного режиму щодо Росії. Так звані вторинні санкції стали причиною включення до санкційного списку низки фізичних осіб, серед яких є громадяни Азербайджану та Білорусі. У списку також Віктор Лабін, який живе в Брюсселі і члени його родини, розслідування про діяльність яких публікувало видання The Insider. У ньому стверджувалося, що Лабін є співробітником російської військової розвідки, який «оселився в Брюсселі, за кілька кілометрів від офісів Єврокомісії та НАТО, і звідти забезпечує всю російську оборонку незамінними у виробництві координатно-вимірювальними машинами».

Серед компаній, проти яких запроваджено санкції, Болхівський завод напівпровідникових приладів, Фрязінський завод потужних транзисторів, Зеленоградський завод «Протон», 48-й науково-дослідний інститут Міноборони РФ, Брянський автомобільний завод, Томський електротехнічний завод та ще десятки підприємств. До списку санкцій включені також підприємства паливно-енергетичного комплексу і 16 суден. Усього список санкцій, що включає вже більше тисячі осіб і організацій, розширився на понад 200 позицій.

Як йдеться у релізі міністерства фінансів США, мета нових санкцій – «ще більше підірвати здатність Росії підтримувати її військову машину». Зазначається, що обмеження спрямовані проти російської військово-промислової бази та програм хімічної та біологічної зброї, а також компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають Росії придбати ключові ресурси для виробництва зброї.

Державний департамент окремим рішенням ввів санкції у зв'язку з можливим використанням російськими військами на війні в Україні речовини хлоропікрин, що вважається хімічною зброєю.

США, Європейський Союз і Велика Британія запровадили низку санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення до України. Москва за допомоги інших країн намагається обходити ці обмеження.

Форум

XS
SM
MD
LG