Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль завдав удару по передмістю Бейрута після застереження США щодо масштабів бомбардувань


Солдати ліванської армії йдуть повз зруйновані автомобілі після ізраїльських ударів у селі Барджа на південь від Бейрута, Ліван, 12 жовтня 2024 року
Солдати ліванської армії йдуть повз зруйновані автомобілі після ізраїльських ударів у селі Барджа на південь від Бейрута, Ліван, 12 жовтня 2024 року

Ізраїль вранці 16 жовтня обстріляв південне передмістя Бейрута – через кілька годин після того, як США заявили, що виступають проти масштабів ізраїльських бомбардувань у місті на тлі зростання кількості загиблих і побоювань ширшої ескалації конфлікту за участю Ірану.

Ізраїль заявляє, що завдає ударів по об’єктах проіранського угруповання «Хезболла» в передмістях, де бойовики мають сильну присутність, але це також жвавий житловий і комерційний район.

«Хезболла» – це збройне угруповання і політична партія, яка контролює більшу частину південного Лівану.

Ізраїльські військові заявили, що 16 жовтня під удар потрапив на склад зброї під житловим будинком. Вони опублікували на платформі X попередження про евакуацію перед ударом.

За даними агентства ООН у справах біженців, ізраїльські накази про евакуацію вже стосувалися більш ніж чверті Лівану через два тижні після того, як Ізраїль почав вторгнення на південь країни, яке, за його словами, спрямоване проти «Хезболли».

15 жовтня речник Державного департаменту Метью Міллер заявив, що США висловили свою стурбованість адміністрації прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу щодо масштабів ударів і кількістю загиблих серед цивільного населення.

Сполучені Штати визнали «Хезболлу» терористичною організацією, а Європейський союз вніс до чорного списку її збройне крило, але не політичну партію. Політична партія «Хезболла» має місця в ліванському парламенті.

Форум

XS
SM
MD
LG