Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін США анонсує нові «жорсткі» санкції для стримування російської військової машини


Міністерка фінансів США Джанет Єллен у штабквартирі Світового банку у Вашингтоні, США, 22 жовтня 2024 року
Міністерка фінансів США Джанет Єллен у штабквартирі Світового банку у Вашингтоні, США, 22 жовтня 2024 року

Сполучені Штати планують оголосити про нові санкції вже наступного тижня, спрямовані на стримування російської військової машини, заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен 22 жовтня.

Санкції будуть спрямовані на субʼєктів у країнах, які постачають Росії критично важливі товари, що використовуються військовими, заявила Єллен на щорічних зборах Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Світового банку.

«Ми оголосимо про нові жорсткі санкції, спрямовані проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля, включаючи посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливу продукцію для її армії», – сказала вона.

Міністерка фінансів торкнулася також питання використання доходів від заморожених російських ктивів для надання кредитів Україні. За її словами, Європейський парламент схвалив кредит у розмірі до 35 мільярдів євро на оборону та реконструкцію України, який буде погашено за рахунок майбутніх надходжень від активів російського центрального банку, заморожених за кордоном.

Єллен згадала загальний пакет кредитів у розмірі 50 мільярдів доларів, який обговорюють країни Великої сімки та союзники з ЄС, зазначивши, що Сполучені Штати очікують, що зможуть внести 20 мільярдів доларів.

Раніше про готовність США надати Україні до 20 мільярдів доларів у межах 50-мільярдного кредиту «Групи семи» за рахунок прибутку від заморожених російських активів повідомляли ЗМІ.

Загалом під санкції Мінфіну США потрапили понад 300 фізичних осіб та організацій у Росії та інших країнах світу. Держдепартамент США ввів санкції проти понад 100 юридичних та фізичних осіб, які беруть участь у розвитку експортного потенціалу Росії

Форум

XS
SM
MD
LG