Доступність посилання

ТОП новини

США: суд визнав Гантера Байдена винним у неправдивих свідченнях при купівлі зброї


Обвинувачення закидало Хантеру Байдену, що той неправдиво вказав у формі для купівлі револьвера в жовтні 2018 року, що не вживає наркотики, і відтак володів зброєю незаконно
Обвинувачення закидало Хантеру Байдену, що той неправдиво вказав у формі для купівлі револьвера в жовтні 2018 року, що не вживає наркотики, і відтак володів зброєю незаконно

Суд у Вілмінгтоні, Делавер, визнав сина президента Сполучених Штатів Гантера Байдена винним за всіма трьома звинуваченням у справі про незаконну купівлю зброї – таке рішення присяжні винесли 11 червня.

Байдена-молодшого визнали винним у наданні неправдивої інформації у зв’язку з купівлею вогнепальної зброї та володінні такою зброєю під час наркотичної залежності.

Обвинувачення закидало Байдену, що той неправдиво вказав у формі для купівлі револьвера в жовтні 2018 року, що не вживає наркотики, і відтак володів зброєю незаконно.

Читайте також: США: комітет Конгресу заявляє, що син Байдена отримував «мільйони» від олігархів РФ, Казахстану та України

За всіма трьома звинуваченням Гантеру Байдену загрожує до 25 років у тюрмі, але очікується, що термін буде коротшим, адже це його перше правопорушення. Суд винесе рішення щодо його покарання через 120 днів після вироку, але дата наразі невідома.

Західні медіа цитують реакцію президента Джо Байдена, який висловив гордість боротьбою свого сина з наркотичною залежністю.

«(Перша леді – ред.) Джилл і я любимо нашого сина й пишаємося чоловіком, яким він є сьогодні. Так багато сімей, чиї рідні боролися із залежністю, розуміють почуття гордості, коли хтось, кого ти любиш, виходить з іншого боку і виявляє таку силу й стійкість у своєму відновленні», – цитує його заяву AP.

Минулого тижня Байден заявив, що прийме будь-яке рішення присяжних і не помилує свого сина в разі обвинувального вироку.

Форум

XS
SM
MD
LG