Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ використали дозвіл бити по Росії, чим зупинили наступ на Харків – Салліван


«Зараз Харків все ще під загрозою, але росіяни не змогли досягти суттєвого прогресу на місцях за останні дні в цьому районі»
«Зараз Харків все ще під загрозою, але росіяни не змогли досягти суттєвого прогресу на місцях за останні дні в цьому районі»

Наступ російських військ на Харківщині застопорився після дозволу атакувати військові об’єкти на території Росії, сказав радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван у інтерв’ю американській телекомпанії CBS News.

Про це він зазначив, коментуючи дозвіл Байдена застосовувати американське озброєння по військових цілях на території РФ поблизу Харкова.

«Українці реалізували цей дозвіл на полі бою. І одне, на що я хочу звернути увагу, це те, що імпульс тієї операції в Харкові зупинився. Зараз Харків все ще під загрозою, але росіяни не змогли досягти суттєвого прогресу на місцях за останні дні в цьому районі, і Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в утриманні лінії фронту і відсічі агресивним російським військам», – сказав Салліван.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) наголошували, що відсутність ясності щодо здатності України завдавати ударів по військових цілях у Росії американською зброєю унеможливлює змусити РФ утриматися від нанесення таких ударів по Україні з російського повітряного простору.

7 червня, у Парижі президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джозефом Байденом. У контексті цієї зустрічі Зеленський заявив, що для ефективного захисту «від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати ударів по військових цілях на території Росії».

Напередодні в інтервʼю ABC News Джо Байден сказав, що українській стороні дозволено «удари поблизу кордону у відповідь на російські атаки конкретних цілей в Україні». «Ми не дозволяємо удари на 200 миль (приблизно 320 кілометрів – ред.) углиб Росії і не дозволяємо удари по Москві, по Кремлю», – заявив Байден.

Форум

XS
SM
MD
LG