Доступність посилання

ТОП новини

США не змінили свою політику щодо далекобійних ударів по території РФ, незважаючи на Курську операцію ЗСУ


Раніше президент України заявив, що якби партнери зняли всі наявні обмеження на застосування зброї на території Росії, то Київ не потребував б фізичного заходу, зокрема, на Курщину
Раніше президент України заявив, що якби партнери зняли всі наявні обмеження на застосування зброї на території Росії, то Київ не потребував б фізичного заходу, зокрема, на Курщину

США не змінили свою політику щодо далекобійних ударів по території РФ американською зброєю, незважаючи на українську операцію у Курській області РФ.

«Мені немає про що ділитися — про їхню військову операцію.. Вони (українці) захищають свою суверенну територію і агресію з боку Росії, яку ми бачимо вже більше двох років. Я скажу, що наша політика не змінилася. Мені просто нема чого додати до цього», – сказала речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, відповідаючи на запитання щодо дозволу Україні завдавати глибших ударів по Росії, враховуючи, що українську операцію в Курській області.

Також у Пентагоні заявили, що «не було змін у нашій давній політиці щодо використання зброї на полі бою чи в Росії».

Україна закликає західних партнерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для ударів вглиб території РФ. Скасування таких обмежень підтримали президент Франції Емманюель Макрон, генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ, президент Латвії Едгарс Рінкевичс, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен, прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Однак, наприклад, США, Німеччина цього не підтримують.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якби партнери зняли всі наявні обмеження на застосування зброї на території Росії, то Київ не потребував б фізичного заходу, зокрема, на Курщину заради захисту українського прикордоння та знищення російського потенціалу агресії.

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу, тисячі людей евакуювали.

Президент України Володимир Зеленський 18 серпня заявив, що українська операція в Курській області «все ще завдає втрат російській армії і російській державі, їхній оборонній промисловості й економіці».

За його словами, головне завдання України – «знищити якомога більше російського потенціалу і провести максимум контрударної роботи», з метою створення «буферної зони».

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG