Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: кінофестиваль у Швейцарії скасував покази фільму «Росіяни на війні»


Кадр з фільму російської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні»
Кадр з фільму російської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні»

Цюрихський кінофестиваль скасував публічні покази фільму «Росіяни на війні», повідомило 26 вересня Міністерство закордонних справ України.

«Росія не має бути присутня на міжнародній культурній арені. Так само – жодного шансу для її голосів відбілювати воєнних злочинців перед широкою публікою», – вказано у повідомленні.

МЗС також закликало організаторів фестивалю повністю вилучити цю стрічку з конкурсу документальних фільмів.

Раніше Міністерство закордонних справ висловило обурення через рішення швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival продемонструвати цю роботу.

До цього, після протестів, Міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) вирішив зупинити покази російського фільму «Росіяни на війні» (Russians at War).

Фільм російської режисерки Анастасії Трофімової, присвячений учасникам російської агресії проти України був презентований на Венеційському кінофестивалі 6 вересня. Це викликало обурення українців і користувачів соцмереж з інших країн, які підтримують Україну.

За даними медіа, Анастасія Трофімова працювала на російську державну медіа-мережу RT, яка перебуває під західними санкціями. У своїх коментарях до фільму вона заявляла, що «не бачила» воєнних злочинів російських військових під час перебування в зоні бойових дій.

Форум

XS
SM
MD
LG