Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль прибув до Праги на зустріч із лідерами кількох країн-партнерів щодо військової допомоги


Денис Шмигаль планує робочу зустріч із лідерами Чехії, Данії, Нідерландів, Польщі, Латвії, а також із представниками Сполучених Штатів
Денис Шмигаль планує робочу зустріч із лідерами Чехії, Данії, Нідерландів, Польщі, Латвії, а також із представниками Сполучених Штатів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прибув до резиденції голови чеського уряду Петра Фіали, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Там він планує робочу зустріч із лідерами Чехії, Данії, Нідерландів, Польщі, Латвії, а також із представниками Сполучених Штатів.

Учасники говоритимуть про чеську ініціативу з надання снарядів для Збройних сил України, нові поставки протиповітряної оборони, а також про зняття заборони на використання західної зброї проти цілей на території РФ.

Шмигаль також повідомив, що під час двосторонньої зустрічі з Фіалою сторони обговорили реалізацію артилерійської ініціативи, на яку «зібрано вже понад 1,6 мільярда євро».

«Для нас важливо, аби боєприпаси надходили вчасно, системно та згідно з графіком уже з червня. Проговорили також можливість використання зброї партнерів для захисту на території агресора», – повідомив Шмигаль.

Читайте також: Латвія виділила 10 млн євро на боєприпаси для України

Він додав, що розмова також стосувалася спільного виробництва в сфері ОПК, об’єднання зусиль для посилення тиску на Росію, в тому числі конфіскації російських активів.

Чехія координує дії низки країн, які вносять фінансування на закупівлю боєприпасів для потреб України.

Раніше радник з питань національної безпеки Чехії Томаш Пояр заявив, що в рамках чеської ініціативи з постачання боєприпасів не пізніше червня в Україну почнуть надходити артилерійські снаряди. Як повідомляється, чеська кампанія зібрала достатньо коштів, щоб закупити сотні тисяч снарядів на ринках за межами ЄС.

Форум

XS
SM
MD
LG