Доступність посилання

ТОП новини

Харків, Дніпро і Кременчук отримають модульні газові котельні – Шмигаль


Уряд ухвалив рішення про передання Харкову, Дніпру та Кременчуку 28 модульних газових котелень, повідомив Денис Шмигаль
Уряд ухвалив рішення про передання Харкову, Дніпру та Кременчуку 28 модульних газових котелень, повідомив Денис Шмигаль

Уряд ухвалив рішення про передання Харкову, Дніпру та Кременчуку 28 модульних газових котелень, повідомив під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні (4 жовтня – ред.) також маємо важливе рішення, направлене на підтримку громад під час опалювального сезону. Передаємо 28 модульних газових котелень для Харкова, Дніпра і Кременчука», – сказав глава уряду.

За його словами, «такі альтернативні джерела виробництва тепла допоможуть цим містам пройти зиму».

У Міненерго наголошують, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Минулого тижня в місії ООН заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

Форум

XS
SM
MD
LG