Доступність посилання

ТОП новини

В «Укренерго» змінили обсяг застосованих обмежень на сьогодні


Раніше енергетики казали, що зранку і до 14:00 будуть застосовуватися дві черги графіків погодинних відключень
Раніше енергетики казали, що зранку і до 14:00 будуть застосовуватися дві черги графіків погодинних відключень

Cьогодні в Україні застосування двох черг відключення світла продовжили до 16:00, повідомляє компанія «Укренерго» 9 липня.

Раніше енергетики казали, що зранку і до 14:00 будуть застосовуватися дві черги графіків погодинних відключень, далі – з посиленням спеки – планують застосовувати 3-4 черги.

Також «Укренерго» зазначили, що з початком робочого тижня та через підвищення температури повітря споживання електрики значно зросло – максимальне споживання електрики в понеділок, 8 липня, на 10% перевищувало аналогічний показник неділі, 7 липня.

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки восьми ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку – цього тижня синоптики прогнозували надзвичайну спеку.

Форум

XS
SM
MD
LG