Доступність посилання

ТОП новини

Нічна атака БПЛА: на Харківщині пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури – влада


Пошкодження зафіксовані у селі Васищеве Харківського району,  і селі Ковʼяги Богодухівського району
Пошкодження зафіксовані у селі Васищеве Харківського району,  і селі Ковʼяги Богодухівського району

Внаслідок нічної атаки «Шахедами» пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури у двох районах Харківської області, повідомив 5 серпня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Пошкодження зафіксовані у селі Васищеве Харківського району, і селі Ковʼяги Богодухівського району. За даними ОВА, ніхто не постраждав.

Голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко розповів, що у Київській області внаслідок атаки РФ падіння уламків безпілотників зафіксоване поза межами населених пунктів на відкритій місцевості.

Читайте також: Армія РФ зосередила зусилля у районах Желанного і Новоолександрівки на Покровському напрямку – Генштаб

У ніч на 5 серпня російські війська атакували Україну 24-ма ударними БПЛА типу Shahed. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що збито усі безпілотники. Сили ППО працювали у Київській, Вінницькій, Кіровоградській, Харківській, Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG