Доступність посилання

ТОП новини

Севастополь атакували дрони, окупаційна влада перекривала Керченський міст – Крим.Реалії


Уночі 23 липня окупований Севастополь знову зазнав атаки дронів, повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на телеграм-канал російського очільника міста Михайла Развожаєва. Крім того, вранці 23 липня перекривався рух автотранспорту Керченським мостом.

За словами чиновника, у районі Північної сторони та Фіолента російські військові знищили над акваторією понад 15 безпілотників.

Як стверджує Развожаєв, уламки одного БПЛА впали в садовому товаристві, розбите скло вантажівки. Уламки від другого безпілотника також упали поряд з будинком у районі ще одного садового товариства. Підтвердити слова Развожаєва за допомогою альтернативних джерел поки неможливо.

Крім цього, вранці 23 липня підконтрольний владі РФ телеграм-канал про оперативну ситуацію на Керченському мосту повідомляв про зупинення руху автотранспорту. Міст залишався закритим близько 40 хвилин. Телеграм-канал «Кримський вітер» повідомляв про ймовірну роботу російського ППО в Керчі та віддалені звуки вибухів у Джанкої. Російські та українські військові поки що не коментували ситуацію. Перевірити цю інформацію з альтернативних джерел поки неможливо.

Починаючи з серпня 2022 року в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Очільник окупаційної влади Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мосту стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мосту 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закритий.

Форум

XS
SM
MD
LG